Bewaartips

BEWAARTIPS VOOR UW WORSTJES

Wanneer u een bestelling plaatst in onze online winkel, wordt deze door ons bereid: uw worsten worden vacuüm verpakt om ze te beschermen tegen alle transportgerelateerde gevaren (vertraging van de levering, balotage, enz.). Het uiterlijk en de smaak van uw worsten worden hierdoor niet aangetast.

WIST JE DAT ?

  • De worst is een product zonder houdbaarheidsdatum (houdbaarheidsdatum of houdbaarheidsdatum)
  • Een kwaliteitsworst is enkele weken tot enkele maanden houdbaar ! Aarzel niet om grotere hoeveelheden te bestellen om de leveringskosten te beperken.
  • Worst verdraagt ​​geen te hoge of te lage temperaturen en kan het beste bewaard worden tussen 12°C en 20°C
  • Het oppervlak van de worst evolueert beetje bij beetje, het is een natuurlijke schimmel die ontstaat . Het verschijnt en ontwikkelt zich overal tegelijk. De bloem van de droge worst geeft aan dat het drogen onder de juiste omstandigheden is uitgevoerd. Voel je vrij om het product lichtjes te borstelen voordat je het consumeert als je dat wilt. Zijn aanwezigheid is volkomen normaal . Het uiterlijk moet wit of groen poeder blijven.

OPSLAGTIPS

De conserveringsmethode is afhankelijk van de tijd vóór consumptie.

  • Als u uw worsten binnen 7 dagen na uw bestelling consumeert, laat ze dan op kamertemperatuur komen en zorg ervoor dat deze niet warmer wordt dan 20°C. U kunt uw worstjes ook in een schone katoenen doek wikkelen en in de groentelade van uw koelkast leggen.
  • Als je je worsten binnen 7 tot 30 dagen na je bestelling consumeert, haal ze dan uit de vacuümverpakking en bewaar ze op een droge plaats waar de temperatuur tussen 12°C en 15°C ligt: ​​in dit geval natuurkelder of wijnkelder zijn ideaal. U kunt uw worstjes ook in een schone katoenen doek wikkelen en in de groentelade van uw koelkast leggen.
  • Bestelt u grote hoeveelheden of denkt u uw worsten niet binnen 30 dagen na uw bestelling te consumeren, dan kunt u ze vacuüm verpakt bewaren, bij voorkeur op een plaats waar de temperatuur tussen 12°C en 15°C ligt: ​​naturel kelder of wijnkelder. Lukt dat niet, dan is de vershoudlade in je koelkast een goed alternatief.

Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat uw product na enkele maanden ranzig wordt, dit komt vaak door slechte opslag of te lang drogen.

WORST DROGEN

Op het moment van levering is het mogelijk dat de worsten naar uw smaak niet droog genoeg zijn. Laat ze in dat geval enkele dagen tot nog een paar weken drogen en bewaar ze op een droge en geventileerde plaats , niet warmer dan 20°C.

Let op, worstjes op smaak gebracht met kaas zullen altijd iets zachter zijn dan de andere.