Proeven & bewaren

Proeftips:

Auvergne-worsten zijn kant-en-klare producten waarvan u zonder bereiding kunt genieten, op een picknick, als tussendoortje, bij het aperitief met vrienden... Ook in gekookte gerechten: ze kunnen gecombineerd worden in tal van koude gerechten, salades en zelfs warme gerechten, wat minder klassiek is, is waar! Gebruik je fantasie, je zult meer recepten vinden dan je denkt.

Bewaartips:

Hoe bewaar je een droge worst zonder dat hij gaat schimmelen of te snel uitdroogt? Dit is een relevante en terugkerende vraag van klanten.

  • Behoud na verloop van tijd en als je van droog houdt?

Hang ze afzonderlijk op een droge, koele en geventileerde plaats, bij een temperatuur tussen 12° en 18°, bij voorkeur in een kelder om de natuurlijke smaken enkele weken te behouden.

  • Conserveren zonder dat het te snel uitdroogt?

Wikkel je worst in in een theedoek of een stoffen of papieren zak (fruitzak van de markt), voordat u het op de bodem van uw koelkast legt, moet het goed blijven.

Vergeet echter niet om de container van tijd tot tijd te vervangen voor een goede conservering.

Let op, het natuurlijke omhulsel van de worsten ontwikkelt van tijd tot tijd de natuurlijke oppervlaktebloei, van witachtig tot grijsgroen, wat voldoende is om gewoon met een doek te wrijven!

Nog een tip: 

Koop uw droge worsten niet om ze enkele maanden te bewaren, dit kunnen alleen ervaren mensen in een gecontroleerde omgeving.