Proeven & bewaren

Proeftips "Saveurs d'Ardenne"

Onze Ardense vleeswaren kunnen worden genoten in blokjes of plakjes voor een aperitief, op toast, op een bord of op een charcuteriebuffet.

Walnoten, harten en Ardense hammen zijn droge hammen. Ze kunnen dus dienen als chiffonade bij een aperitief, in dunne sneetjes op brood, met meloen, in een salade, als begeleider van een raclette of zelfs in warme bereidingen zoals schnitzels gevuld met Ardennen, croque-monsieur, enz. (pas bij hete bereiding op dat u uw gerechten niet te zout maakt).

Bewaartips

Als je een vrij droog product wilt, laat het dan op een droge en geventileerde plaats hangen. Vermijd absoluut vochtigheid, die het risico op schimmel kan vergroten.

Als het product eenmaal naar wens is opgedroogd, kun je het gemakkelijk in de koelkast bewaren. Onthoud één ding: de koelkast vertraagt ​​het drogen, dus als je de levensduur van je producten wilt verlengen, aarzel dan niet om ze in de koelkast te bewaren.

Zelfs begonnen, blijven de producten op dezelfde manier. Zorg ervoor dat u het eerste plakje verwijdert, dat een beetje uitgedroogd kan zijn.

  • Worsten kunnen maximaal 6 maanden worden bewaard.
  • Walnoten, hartjes en Ardense ham zijn tot 12 maanden houdbaar.

Smaakt goed :)